forum poświęcone alergiom u dzieci i możliwościom ich likwidowania poprzez zdrową dietę
Nowy użytkownik
Witam was, czy możecie mi doradzić jak dowiedzieć się, który ser do poszczególnej grupy przemian się zalicza? nie jestem jeszcze w tym biegła, a tabelki, które posiadam są dość ubogie. i Nie umiem rozgryźć sera typu mozzarella, czy należy od przemian kwaśnej czy słodkiej, aczkolwiek jest to ser solankowy.
Bardzo dziękuję za rady oraz jakieś namiary na dokładne tabelki
Offline
Użytkownik
Ja bym go potraktowała jako smak słono-kwaśny.
Po przeczytaniu jak się robi ser mozarella takie nasuneły mi się wnioski.
jak spróbujesz sam ser mozarella - to sama oceń czy jest bardziej słony czy bardziej kwasny?
Mnie sie wydaje że bardziej słony, bo własnie dlatego je sie ten ser z kwasnymi pomidorami.
Ale to tylko moje zdanie
Ostatnio edytowany przez JoannaPoznan (2013-08-22 10:56:57)
Offline
Nowy użytkownik
dziękuję bardzo za odpowiedź. ze względu na mój smak, też bym ją zaliczyła bardziej do słonych produktów, tylko, że ja poprzez minimalne używanie soli, bardzo łatwo stwierdzam, że coś jest słone/ za słone, dlatego też zadałam tutaj pytanie. Poza tym, jeszcze dopiero się przyzwyczajam do tego gotowania, więc nie umiem wszystkiego "na smaka" brać
Offline