forum poświęcone alergiom u dzieci i możliwościom ich likwidowania poprzez zdrową dietę
Strony: 1
Witam,
Moja córeczka nie bardzo chce jeść owsiankę. Często wydaje mi się ciut za słona na końcu mimo, żę po zmiksowaniu jest prawie nie wyczuwalny. Pewnie jest tak dlatego bo wygotowuje się woda z podanych proporcji. Czy mogę dodać więcej wrzątku zamiast kurkumy? Ewentualnie czy mogę pod przykryciem ją gotować? Jak powinna smakować zrównoważona owsianka? Powinna być prawie bez smaku?
Córeczka skończyła 7 m-cy i do tej pory tylko na piersi była i nadal jest
Drugie pytanie dotyczy salsy. Jak już ją sobie zawekuję to w jakim smaku mam potem dodawać ją do potraw? Kwaśnym czy ostrym?
*****************************************************
Troszkę cicho tu na forum a szkoda.
Juz pal licho tą owsiankę. Mała niechętnie ją je bez względu na to czy jest słodsza czy bardziej słona, czy neutralna.
Bardziej zależy mi na info w jakim smaku dodaję salsę z książki do potraw. Prosze o odpowiedz.
Dziękuję
Ostatnio edytowany przez mamaMisi (2013-08-18 18:58:26)
Offline
Użytkownik
mamaMisi - mnie się wydaje że sos jak zakończysz na smaku ostrym i zawekujesz to bedzie ostry, a jak zakończysz przyprawianie na kwasnym i zawekujesz to będzie kwaśny. Jesli się mylę napewno ktos mnie poprawi.
Ja gotuje owsianke zawsze pod przykryciem.
Soli daje szczypte! Moja córka je chetnie od początku a ma juz ponad 3 lata
Offline
Strony: 1